12 juli 2015
Radio Steunkous maakt hoorspel “De Goudvissen”

Op 14 juli a.s. zendt Radio Steunkous als laatste aflevering voor de zomerstop een uniek hoorspel uit! In speciale samenwerking met de “goudvisdames” Jo, Nel, Zus, Riek, Mien, Sien, Dien en Ger uit het Twiskehuis hebben we het hoorspel “De Goudvissen” opgenomen, een verhaal over liefde en vriendschap. Met als bijzondere gast: aardrijkskundeleraar Toon!

Goudvissen

Toon en Dien tijdens de opnames van het hoorspel “De Goudvissen” (foto: Radio Steunkous)

9 december 2013
De Zonnebloem te gast bij Radio Steunkous

De Zonnebloem -u weet wel, die club die van alles organiseert voor mensen met een handicap- is bij Radio Steunkous op bezoek geweest! Natuurlijk waren we zeer vereerd met dat bezoek. Want wist u dat De Zonnebloem ooit is begonnen als radioprogramma? Vlak na de oorlog begon Alex van Wayenburg met het programma “Radio Ziekenbezoek De Zonnebloem“. Voor het blad en de website van De Zonnebloem hebben Manon van Wijnen en Peter Venema een verhaal geschreven en een filmpje gemaakt. Het filmpje kunt u hieronder bekijken.

25 juli 2013
Radio Steunkous te gast bij het programma Filmbaksel op Salto 1

Het programma Filmbaksel is op bezoek geweest bij Radio Steunkous naar aanleiding van het winnen van een Amsterdamse Media Prijs.

Kijk naar de uitzending

21 juni 2013
Radio Steunkous wint Amsterdam Media Prijs 2013!

En weer heeft Radio Steunkous een prijs gewonnen! Deze keer de “Amsterdam Mediaprijs 2013” van de Publieke Omroep Amsterdam voor het beste radioprogramma op Salto Stads FM. De jury zei dat het een uniek programma was dat dicht bij de mensen staat. Ook waren zij zeer te spreken over onze tune! Natuurlijk was een grote steunkousclub bij de prijsuitreiking op Strand West aanwezig. Op de foto vlnr: Rinkje Sorgdrager, Marjolijn Onvlee, Elly Lakerveld, Patricia de Klerk en Anke Sprakel.

Radio Steunkous met de Amsterdam Media Prijs 2013: vlnr Rinkje Sorgdrager, Marjolijn Onvlee, Elly Lakerveld, Patricia de Klerk en Anke Sprakel. (foto: Wim Ruberg)

De Amsterdamse Media Prijs 2013 voor Radio Steunkous!

27 mei 2013

Radio Steunkous bij de BBC

Radio Steunkous trekt ook internationaal de aandacht! Adam Brimelow, de “Health Correspondent” van de BBC, was speciaal naar Amsterdam gekomen om een reportage te maken over het werk van Buurtzorg en Radio Steunkous. Op de website van de BBC schreef hij een uitgebreid verslag. Adam had wel een probleempje om “Steunkous” te vertalen. Hij maakte er “Radio Support-stocking” van, maar dat dekt natuurlijk niet de bijzondere betekenis die “Steunkous” in het Nederlands heeft. Over ons programma schreef hij o.a.: “It offers health advice, provides information on local services, and puts people in touch with each other.” Lees HIER het verslag op de website van de BBC. En klik hier om de reportage te beluisteren.

17 april 2013

Radio Steunkous in Van Zuks Dus bij RTV Noord-Holland

Bekijk HIER het filmpje

5 april 2013

Marjolijn wint Compassieprijs 2013!

Onze eindredacteur Marjolijn heeft de Compassieprijs 2013 gewonnen! De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt in Groningen. Radio Steunkous en Buurtzorg Oost waren met een grote delegatie naar Groningen afgereisd, en dat heeft blijkbaar geholpen! Na een zenuwslopende middag, met veel compassievolle maar wel wat lange toespraken, was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Eerst werden nog drie filmpjes vertoond van de genomineerden (hieronder kun je het filmpje bekijken dat over Radio Steunkous is gemaakt) en daarna maakte voorzitster Wietske Tinga de winnaar bekend: Marjolijn Onvlee van Radio Buurtzorg! Anke Sprakel, Elly Lakerveld, Patricia de Clerk en Rinkje Sorgdrager kwamen ook het podium op om de prijs (een oorkonde en een compassielamp plus 1000 euro) in ontvangst te nemen. Lees HIER alles over de uitreiking van de Compassieprijs 2013 op de website van Stadjersvoorcompassie.

Hieronder kun je het filmpje bekijken dat van Marjolijn en Radio Steunkous is gemaakt:

Compassieprijs 2013: Marjolijn Onvlee from Joshua Vos on Vimeo.

25 maart 2013

Eindredacteur Marjolijn Onvlee van Radio Steunkous is genomineerd voor de Compassieprijs! De Compassieprijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden.’ De prijs –een compassielamp en een bedrag van 1000 euro— wordt dit jaar uitgereikt in de categorie ‘media’. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 5 april in Groningen. Uit twintig aanmeldingen voor de prijs heeft de jury drie genomineerden gekozen. Wij van Radio Steunkous zijn natuurlijk reuze trots dat Marjolijn is genomineerd! En nu maar hopen dat ze gaat winnen…