“Je moet niet zoveel omkijken, dat is er niet meer!” 

Donderdag is het Wereld Alzheimer dag. De opa van Olga heeft sinds anderhalf jaar de diagnose. Oma en moeder zijn te gast om te vertellen welke impact de ziekte op hen heeft. Op deze Prinsjesdag is Ellen, met hoed! live aanwezig. Bellen met Ellen is dus niet nodig. Wel aan de telefoon is Joke de Jonghe, schrijfster van het boek “Ik weet nog goed”. Zij legt uit waarom we donderdag om 11.00 naar haar lezing in de OBA in Buitenveldert moeten komen en wijst ons op het geheugenkabinet. Op 24 september wordt er benefiet concert in Hilversum gehouden voor de Stichting Music and Memory.

Link naar de uitzending


“Nee, we hebben geen paniek!” 

“Fuck de geraniums” is het motto van de rebellenclub in Amsterdam Noord. Gwen en Rijk vertellen wat ze willen gaan doen om eenzaamheid aan te pakken. Het Nationale Ouderenfonds heeft MATCH in het leven geroepen. Je kunt een wens indienen via de site of bellen met nummer 0800-1325, wanneer je geholpen wilt worden met iets praktsich maar niemand hebt die je dat durft te vragen. Verder aandacht voor de Wereld Record poging EHBO van het Rode Kruis afgelopen zondag op de Dam en we praten na over de Nationale Rollatorloop met deelnemer Elly.

Link naar de uitzending


“Vitaliteit en rollatorloop!” 

We zijn terug! In de zomervakantie is Ed (75) naar het For ever young festival geweest in Almere. Aan de telefoon vertelt hij hoe goed hem dat heeft gedaan. Gast Henk gaat morgen voor de vijfde keer meedoen aan de Nationale Rollatorloop en gast Goof heeft een ongezonde leefstijl omgegooid. Hij is 40 kilo afgevallen en gestopt met roken! Nu voelt hij zich veel fitter. Vaste columnist Hans Beerends is van de partij en Dorèndel van Smaakvolle Ontmoetingen geeft informatie over een groot buurtdiner dat op 9 september in Slotermeer, Vlugtlaan 125, georganiseerd wordt om eenzaamheid te bestrijden Aanmelden kan via info@westsideslotermeer.nl of bellen met nummer 06 1809 6859. De steunkousreporter sprak met mensen met een rollator op straat.

Link naar de uitzending

Dennis Schuivens, mede-uitvinder van de CRDLT geeft in de studio een demonstratie van dit bijzondere instrument speciaal bedacht om contact te maken met mensen die dementie hebben. De oma van Olga denkt niet dat het iets is voor haar dementerende man. Twee sportieve vriendinnen, Francis (74) en Jeanette (80), die elkaar hebben leren kennen in het zwembad, vertellen inspirerend over hun liefhebberijen en talenten. De oudste deelnemer op de 40 kilometer tijdens de vierdaagse van Nijmegen, Jan Tollens (86) is fris over de finish aan de telefoon. Bellen met Ellen doen we live vanuit de studio en daarmee sluiten we deze levendige laatste uitzending voor de zomerstop af. We zijn er 5 september weer, de dag voor de grote rollatorloop in het Olympisch Stadion. Tot Steunkous!

Link naar de uitzending


“Afleiding zoeken en bewegen!” 

Het vitale echtpaar Hans (93) en Diana praten over het geheim van een fitte oude dag. Als het vriest staat Hans nog met klapschaatsen en rollator op het ijs. Een filmpje daarvan is te bewonderen op you tube. De steunkousreporter is op bezoek in het repair cafe in Buitenveldert, waar ze de twee vriendinnen Lien en Bep ontmoet. Ook zij geven tips om de oude dag goed door te komen. Bij Springlab ontwikkelen ze nieuwe producten om mensen in beweging te krijgen. Michael Breed geeft uitleg. De Friese heer bakker uit Dokkum is de oudste man van Nederland. Hij wordt eind deze maand 107 en is aan de telefoon. Aan de rollatorloop op 6 september kan hij niet meedoen want hij heeft nog geen rollator.

Link naar de uitzending


“Als je 84 bent moet je wel wat doen!” 

De Finse Satu Karjalainen heeft haar eigen natuurgeneeskundige praktijk opgezet.
In de studio ervaren we wat van haar energie. Organisator van het Ouderen Songfestival, Jos van Duijn praat ons samen met deelnemer Bill Monsour, warm voor het Ouderen Songfestival. Binnenkort beginnen de voorrondes voor 2017 weer. Aanmelden kan via de website! Vaste columnist Hans Beerends houdt een warm pleidooi voor een samenleving waarin iedereen meetelt. De steunkousreporter is bij een feestje voor ouderen op het Buikslotermeerplein.

Link naar de uitzending


“Ik ben al 27 jaar de weekendgast!” 

Meneer de Zeeuw (85) woont al ruim 80 jaar in hetzelfde huis. Onze steunkousreporter is op bezoek en wordt rondgeleid door de weekendgast. Dit naar aanleiding van een nieuw prachtig boek van Steffie van den Oord; Honkvast, van oude mensen, de huizen die blijven. Steffie zelf is aan de telefoon. Nancy Babel is het tegenovergestelde van Honkvast. Zij is aan het telefoon omdat ze meegewerkt heeft aan het boekje From home to home – over hoe het is om oud te worden in een land waar je niet vandaan komt. Joukje Molenaar (75) ambassadeur voor Veilig Thuis zit in een rolstoel en zou naar de studio komen, maar is wegens autopech eveneens aan de telefoon. Nieuwe collega Manon komt kennis maken.

Link naar de uitzending


“Als er iets gebeurt dan ben je de piel!” 

Sara van der Kooi schreef het indrukwekkende boek Hersenvlekken over haar leven met MS. Zij is aan de telefoon. Moeder en dochter Leni – familie van tante Leen halen herinneringen op. Zij warem mee met de memory lane van Sara. Jost zorgt voor mooie live muziek. Alida de Root Klok (93) vindt dat je moet uitkijken op je oude dag dat je niets overkomt.

Link naar de uitzending


“Er moet wat op die kalender staan!” 

Donderdag 15 juni is het de Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Anneke de Ruyter van Veilig Thuis Amsterdam vertelt wat er dan allemaal te doen is en waarom er vooral aandacht is voor financiële uitbuiting. Op 29 juni start een nieuwe cursus Pak je voordeel – Corina en Carmen hebben deze cursus gevolgd en proberen luisteraars enthousiast te maken. Musicus, cultuur en literatuur liefhebber Frans Schouten (83) deelt zijn liefde voor Simon Carmiggelt en hoe hij tegen het ouder worden aankijkt. De steunkousreporter is op bezoek bij Anneke (95) die tijdens het wassen van haar benen vertelt waar zij moed uit put.

Link naar de uitzending


“We gaan naar de boerderij waar mijn moeder geboren is.” 

Rick Visscher heeft een bowlingbaan speciaal voor ouderen bedacht. Hij kan daar enthousiast over vertellen. Hennie (97) is samen met vriendin Riek meegeweest met de Memory Lane van Sara. De dames zijn in de studio om daarover te vertellen. Verpleegkundige Cindy van de Woestijne is helemaal uit Zeeland gekomen omdat ze een boek geschreven heeft over Florence Nightingale. In de column van vaste columnist Hans Beerends horen we de vogeltjes fluiten.

Link naar de uitzending