“Wonny heeft een hart van goud!” 

Vandaag een levendige uitzending met afwisselende gasten. Tinie (70) (kalshoven47@hotmail.com) kookt en brengt eten op de fiets naar mensen in Amsterdam Oost die zelf niet mobiel zijn. Steunkous van de week is tante Wonny met een eethuisje in Amsterdam. Zij staat altijd klaar voor anderen. Freek leest in het kader van de rubriek “Not alone met een microfoon” mooie gedichten. Ellen heeft tips om eenzaamheid tegen te gaan. Speciale gast is de stadskunstenaar van Helmond Rocco Verdult. Hij heeft de wifi-rollator bedacht en vertelt hoe het jong en oud met elkaar in contact kan brengen. Mensen met geheugenproblemen die van zingen houden kunnen dinsdag van 13.30 – 14.30 terecht in het Pintohuis. Via collega Niesje horen we het koor prachtig zingen door de telefoon.

Link naar de uitzending


“Boksen kan ook echt therapie zijn!” 

Melissa Sombroek is een bevlogen verpleegkundig specialist in het OLVG en probeert daarnaast te boksen tegen kanker door clinics te organiseren voor haar patiënten.
Hetty van Heeswijk weet uit ervaring hoe het is om met reuma te leven en heeft speciaal voor vrouwen veel adviezen hoe je meer grip op lijf en leden krijgt. In de rubriek “Not alone met een microfoon” is collega Mimi aan de telefoon. Zij praat de hele uitzending mee. Ook aan de telefoon Rudi Loeff die met mooie klassieke muziek door de stad fietst. Zijn manier om met tegenslagen om te gaan. Cancer Care Center organiseert 18 november een filosofieworkshop en vanavond gaat het Alzheimer cafe over dementie en voeding.

Link naar de uitzending


“We gaan Truus tot steunkous maken!” 

Een ontspannen uitzending met Antonia Blom die senioren yoga geeft en Adrienne Kleywegt (adriennekleywegt@yahoo.com) die mindfulness geeft. Vaste columnist Hans Beerends heeft een mooie column over de dood van de dakloze Jorge Miguel de Jesus Duarte. Verpleegkundige Tommie Niessen is aan de telefoon. En omdat het vrijdag de dag van de mantelzorger is overhandigt Rinkje Sorgdrager De Steunkous Van De Week Award aan Truus omdat ze zo goed zorgt voor haar zieke man Co. Huisgitarist Jost Oosterbaan is ook weer van de partij. Kortom veel gezelligheid te beluisteren met taart en drank in de studio want Steunkous collega Anke is jarig!

Link naar de uitzending

“Onverslijtbaar” 

Margit Willems schreef het mooie boekje “Onverslijtbaar” waarin Amsterdamse 80-ers worden geinterviewd over hun leven. Het gezicht van Radio Steunkous, Juul Hesselink is 83. Zij vertelt verhalen uit haar eigen leven. De eerste persoon die zich aanmeldt als OBA maatje of deelnemer krijgt het boek kado! Babette Roelandschap legt uit hoe het werkt. Opgeven? Klik hier. Mevrouw Bokhout zoekt een OBA-maatje en is aan de telefoon. Lydia van Mijen stelt zich voor in “Not alone met de microfoon”. En het is nog mogelijk mee te doen aan de cursus Creatief Leven van Henriette del Prado die donderdag al begint. Festival voor Eenzaamheid van iedereen begint donderdag ook. Elja den Uijl, directeur van burennetwerk maakt ons attent op hun nieuwe site. Ook de kertspakkettenactie zit er weer aan te komen. Meedoen kan en iemand opgeven ook.

Link naar de uitzending


“Mijn beeld bij eenzaamheid is dat je alleen nog maar binnen blijft.” 

In de maand van de geschiedenis een leuke nostalgische uitzending. Ellen Boonstra heeft zich verdiept in meisjesboeken die over leerling-verpleegsters gaan. Ze heeft hierover een leuk tijdschrift gemaakt. Riet is haar leven lang verpleegkundige geweest. Samen halen ze herinneringen op. We hebben live muziek van Jost Oosterbaan. In onze nieuwe rubriek “Not alone met de microfoon” maken we kennis met Freek. We bellen met Ellen die ons tips geeft tegen eenzaamheid en Bente Bonefaas van aanpak eenzaamheid van de gemeente geeft ook telefonisch toelichting.

Link naar de uitzending


“Ik vind het nog altijd verschrikkelijk dat ik alleen ben!” 

Komende donderdag is er weer een “Wijs met grijs” bijeenkomst in de Eltheto kerk aan de Javastraat 118 0m 12.00. Deze keer zal het gaan over de vraag; “Wat te doen als je oud bent en der dagen zat, legt Jerrit Vellenga diaconaal opbouwwerker uitAmsterdam Oost uit. Twee negentigers Mimi (93) medewerkster aan onze rubriek “not alone met de microfoon” en Suze (92) vertellen hoe zij zich door het leven slaan. Violist Martin de Deugd gooide noodgedwongen na een ongeluk het roer om. Hij vertelt hoe zijn hond Karma daarbij geholpen heeft.

Link naar de uitzending


“Mijn dag is saai!” 

Taxichauffeur Johan kwam door een slijmbeursontsteking thuis te zitten. Het begin van een moeilijke periode. Hij vertelt hoe “Welzijn op recept” hem er weer bovenop heeft gebracht. Zo is hij bijvoorbeeld vrijwilliger geworden bij het Danspaleis. Directeur en oprichter van Up!, Alet Klarenbeek maakt aan de telefoon luisteraars enthousiast voor de talkshows die zij organiseren. Vaste columnist Hans Beerend is net jarig geweest. Zijn column heeft vandaag als titel “Zinvol werkeloos”. Buurtzorg collega Diana Winselaar uit Steenwijk is aan de telefoon. Zij heeft elke donderdag een zorgloket opgezet in de Buurtsuper van het dorpje Tuk. In “Not alone met de microfoon”, stelt de 93-jarige Mimi zich voor.

Link naar de uitzending


“Het is niet echt een heel diepgaand contact hoor” 

Vandaag aandacht voor hoe dieren kunnen bijdragen aan onze gezondheid. Narissa ten Velthuis is met haar teckel “Meneertje” in de studio. Zij wil Amsterdammers onder de 55 die eenzaam zijn helpen door ze een huisdier te bezorgen. Aanmelden kan via de Regenbooggroep. Verder is Arie Meijboom de oprichter van de Stichting Gezelschapsdier te gast. Blij zijn we dat dierenvriend Eva Biesheuvel weer eens aan de telefoon is. Helaas lukt het door een technische storing niet om de violist Martin de Deugd te spreken. Hij heeft veel aan zijn hond Karma na een ongeluk. We introduceren Radio Steunkous reporter Hans in onze speciale rubriek “Not alone met een microfoon”.

Link naar de uitzending


“Je moet niet zoveel omkijken, dat is er niet meer!” 

Donderdag is het Wereld Alzheimer dag. De opa van Olga heeft sinds anderhalf jaar de diagnose. Oma en moeder zijn te gast om te vertellen welke impact de ziekte op hen heeft. Op deze Prinsjesdag is Ellen, met hoed! live aanwezig. Bellen met Ellen is dus niet nodig. Wel aan de telefoon is Joke de Jonghe, schrijfster van het boek “Ik weet nog goed”. Zij legt uit waarom we donderdag om 11.00 naar haar lezing in de OBA in Buitenveldert moeten komen en wijst ons op het geheugenkabinet. Op 24 september wordt er benefiet concert in Hilversum gehouden voor de Stichting Music and Memory.

Link naar de uitzending


“Nee, we hebben geen paniek!” 

“Fuck de geraniums” is het motto van de rebellenclub in Amsterdam Noord. Gwen en Rijk vertellen wat ze willen gaan doen om eenzaamheid aan te pakken. Het Nationale Ouderenfonds heeft MATCH in het leven geroepen. Je kunt een wens indienen via de site of bellen met nummer 0800-1325, wanneer je geholpen wilt worden met iets praktsich maar niemand hebt die je dat durft te vragen. Verder aandacht voor de Wereld Record poging EHBO van het Rode Kruis afgelopen zondag op de Dam en we praten na over de Nationale Rollatorloop met deelnemer Elly.

Link naar de uitzending