“Een nieuwe is bij ons meteen welkom!” 

Hoe houden we een zo goed mogelijk energie niveau? Dat kan door bijvoorbeeld op Walking Football te gaan! Trainer van het team uit Zuid-Oost, Gilbert Williams is aan de telefoon. Ze zoeken nog leden en binnenkort gaat het Nederlands Walking Football team zelfs meedoen aan de WK in Bristol.
De steunkousreporter is op bezoek bij een Senioren Fit Club in West. Ook daar zijn nieuwe mensen welkom. Mirjam Teuns krijgt energie van aqua aerobic in de Health club van het Amstel Hotel en Antonia Blom is terug uit India. Haar hart klopt sneller van yoga. Ze geeft het aan senioren maar wil het ook graag bij mensen thuis uitproberen. Ze is te bereiken op nummer 0206228917.

Link naar de uitzending

De 94-jarige Amsterdammer Wim Aloserij heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog drie concentratiekampen overleefd en de grootste scheepsramp allertijde. Zijn levensverhaal is opgeschreven in het net verschenen boek “De laatste getuige”. Wim is aan de telefoon en samen met de schrijver op 14 april om 11.30 in boekhandel Amsterdam in Buitenveldert voor een lezing. Het leven van Margaret Adou is bepaald door een oorlog in Zuid Soedan. Zij vertelt in de studio waar zij de veerkracht vandaan haalt het leven aan te kunnen. Twee jaar geleden deed Huib Godding een oproep in Radio Steunkous de vreemdeling te vinden die hem na een valpartij op het Damrak had geholpen. Jennifer Pettersson heeft zich vorige week gemeld! Net voor zijn 98-ste verjaardag kan hij er alsnog live bedanken! Ellen heeft tips tegen voorjaarsmoeheid,

Link naar de uitzending


“Heb u haast dan nodig ik u uit voor een kopje koffie!” 

De uitzending staat in het teken van de lente. Herman Wielens uit Ulft heeft de Freewheel Club opgezet. Hij is aan de telefoon om te vertellen hoe goed bewegen helpt om je beter te voelen en in de lentezon is het natuurlijk extra prettig! Frans Stork (87) zijn we spontaan tegengekomen. Hij vertelt wat hem op de been houdt en dat is niet het openbaar vervoer in Amsterdam! Wil van Soest van de Ouderen Partij is met een zetel in de Raad gekomen. Zij wordt door Frans aan de tand gevoeld. Hans Beerends leest een ontluikende column en huisgitarist Jost brengt zijn eerste a capella nummer plus een ode aan de lente!

Link naar de uitzending

“Ik kan een ander ook nog een plezier doen met mijn telefoon” 

Hoe word je vitaal oud? Een ervaringsdeskundige van 101 geeft ons advies. Thea van der Kooi (91) is met haar accordeon te gast. Volgens haar is het belangrijk niet bang te zijn. Sinoloog Burchard Mansvelt Beck (70) houdt het ouder worden niet zo bezig. Hij leest een troostrijk verhaaltje over onsterfelijkheid uit het Chinees en vertaalt het meteen in het Nederlands. Zingen is ook goed voor onze gezondheid. Op woensdagochtend kan je meedoen aan het Plus Power Koor bijvoorbeeld in Oost!

Link naar de uitzending

“Maak gebruik van je recht te stemmen!” 

Iedereen kan morgen weer naar de stembus. Aan de telefoon Fem Korsten. Zij zit in een rolstoel en legt uit wat haar beweegredenen zijn zich verkiesbaar te stellen. Oud rechter Sjoukje Rullman is na haar pensionering politiek actief geworden. Zij vertelt over haar werk en hoe zij het ouder worden ervaart. Maarten Muis is voorzitter van de klankbordgroep personen met verward gedrag. Vrijdag 23 maart is hun eerste dialoogbijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom. Huisgitarist Jost Oosterbaan brengt een aantal toepasselijke nummers waaronder een lentelied omdat we zo blij zijn dat ie er aankomt!

Link naar de uitzending

“Wie heeft de hoogste bloeddruk?” 

In de week van Zorg en Welzijn zenden we live uit vanuit het Gezondheidscentrum in de Vrolikstraat. Aanwezigen mogen hun bloeddruk laten meten en degene met de hoogste bloeddruk ontvangt een prijs! Wijkverpleegkundige Rinkje Sorgrdager kan nog wandelaars en vrijwilligers gebruiken voor Wandelclub De weg Kwijt. Rianne van Cancer Care legt uit waarom bewegen zo goed is Sam van Fitfood en de Komkommerkaravaan leggen uit hoe voeding een bijdrage kan leveren aan onze gezondheid. Drie studenten vertellen waarom zij voor een opleiding in de zorg hebben gekozen en Buurtzorg collega meneer Boom zingt voor ons zijn bomenlied. De verdere muzikale omlijsting is in handen van Tiamisu. Ook Suze maakt nog een dansje want zij doet mee aan de documentaire Cheek to Cheek waar nog wat sponsors voor nodig zijn. Een hele gezonde middag dus! Een radiostation uit Amerika deed zelfs verslag. Jammer dat alleen het begin is terug te luisteren en van slechte kwaliteit is. De techniek liet ons helaas in de steek.

Link naar de uitzending

“Moeder sneedt zeven scheve sneden brood.” 

Hoe is het om afasie te hebben? Ervaringsdeskundige Tamara is te gast om ons wijzer te maken op dit gebied. Aan de telefoon is Marie-Jose van de Stchting Afasie Therapie Amsterdam. Zij organiseren regelmatig bijeenkomsten mede voor betrokkenen en familieleden. De eerste van de maand is het natuurlijk ook tijd voor onze vaste columnist Hans Beerends. De steunkousreporter vraagt mensen op straat wat tongbrekers uit te spreken.

Link naar de uitzending

“Wat zie je er goed uit!” 

Van echt contact met andere mensen worden we warm en dat hebben we nodig in deze koude dagen. Evelien van Samen Wille uit Overijssel organiseert speeddates voor ouderen en Betsy deed daar naar tevredenheid aan mee. Beiden zijn aan de telefoon. Monique van der Linden is met haar moeder te gast. Zij waarschuwt voor de gevaren van internetliefde. Martijn Apituley (speelde verpleegkundige Guus in Medisch Centrum West) draagt met zijn warme stem wat liefdesgedichten voor. De steunkousreporter is op zoek gegaan naar complimenten vanwege Nationale Complimentendag komende donderdag.

Link naar de uitzending

“Zijn rot ledematen beantwoorden niet zijn bevelen” 

Geen gasten in de studio maar wel aan de telefoon! Gerjanne Van Gink heeft een emphatische spiegel ontwikkeld voor mensen met dementie. Hoe was de nachtdienst in pyama van Jeanette van Doleweerd? Uit Engels onderzoek is gebleken dat het rustgevend werkt op een dementerend brein.Richard Jongetjes uit Aalten is talentverbinder en uitvinder van de scootmobiel drive in bioscoop. Janny Holtkamp is lid van de scootmobielclub en heeft genoten. Natuurlijk bellen we met Ellen en natuurlijk aandacht voor het overlijden van onze onvergetelijke huisdichter Jules van Ogtrop (98) en de oudste praktiserende huisarts van Nederland Nico van Hasselt (93).

Link naar de uitzending

“Het klikte meteen!” 

Vandaag een gevarieerde uitzending toegesneden op de actualiteit. Buurtzorg collega Esther uit het zuiden is aan de telefoon omdat ze tot prinses is gekozen! Vanwege Valentijnsdag leest Alla Popova een mooi verhaal over de liefde. De steunkousreporter wil graag weten of mensen op straat hun ware liefde al hebben gevonden. De Olympische winterspelen zijn aanleiding om met de 101-jarige Hans Mayer te bellen, de oudste nog levende Olympiër uit 1936. Suze is 92 en ook nog steeds sportief. Zij is naar de studio komen fietsen! Verder een tip voor het luisteren naar bijzondere mantelzorg verhalen op 18 en 25 februari!

Link naar de uitzending