“Het leven is zo kostelijk! ” 

Kersvers terug uit Calgary, Wereld Kampioen Power liften Ina Koolhaas Revers (71)! We zijn erg trots dat ze haar avonturen meteen wil vertellen bij Radio Steunkous. Sportman en fotograaf Tycho Müller is ook van de partij. Een blinde roeier en leeftijdgenoot Jean Poppes is aan de telefoon om een pleidooi te houden in beweging te blijven em Khalid roept op morgen een gratis bakkie koffie te komen drinken voor de Stopera op Wereldvluchtelingendag.

Link naar de uitzending

“Je moet proberen sterker te worden!” 

Boksen is goed als je Parkinson hebt. Dat weet Piet van der Molen. Hij is te gast met zijn coach Rob Manvis. Elke donderdag wordt er getraind in sportschool The Big lab. Nieuwe leden en sponsors zijn altijd welkom, net als de steunkousreporter. Babs is Steunkous van de week omdat zij een bijzondere actie voor haar benedenbuurvrouw heeft georganiseerd in de straat. Verpleegkundige Ellen neemt haar viool overal mee naartoe. Vanuit Oostenrijk is zij aan de telefoon om te vertellen over het belang van muziek maken en het Buurt Orkest Sloten. Ze kunnen worden geboekt! Nieuwe cd van Kommer en Kwel is ook uit, we draaien het nummer Hoop.

Link naar de uitzending

“Ja zo’n lamlendige beer!” 

Vandaag een speciale uitzending opgenomen in Artis! We zitten met luisteraars in een ouderwets biologielokaal. Duidelijk wordt hoeveel steun dieren ons kunnen geven. Daar weet Max Harmsen (85) bijvoorbeeld alles van. Hij is te gast met zijn vrouw Lenie en heeft 41 jaar als oppasser in Artis gewerkt. Microbioloog Jasper Buikx weet veel over poep en gezondheid. Thea (91) speelt accordeon, huisgitarist Jost zingt en columnist Hans Beerends zet ons aan het denken. Een levendig programma en na afloop natuurlijk nog even genieten van de dierentuin! Voor wie er niet bij kon zijn, luister terug!


Link naar de uitzending

“Het is niet van held of zo, je doet het gewoon.” 

Maar 15 verpleegkundigen in Nederland zijn in het bezit van de Florence Nightingale medaille. Verpleegkundige Heleen Somford is aan de telefoon want zij 1 van hen! Vitale Ina Koolhaas-Revers (71) gaat volgende week wellicht ook een medaille winnen, maar dan bij het WK powerliften in Galgary. In de studio vertelt ze hoe ze zover is gekomen. Henne Holstege verwacht dat Ina de 100 wel haalt. Zij bericht over de stand van zaken bij haar 100plus onderzoek. Honderdjarigen die geen last hebben van geheugenproblemen kunnen zich nog opgeven.

Link naar de uitzending

“Kom even uit jullie luie stoel mensen!” 

De eerste roldriedaagse in Amsterdam was een succes! Voor wie zin krijgt in bewegen; GoldenSports organiseert op 3 juni een sportdag en op 5 september is weer de Nationale Rollatorloop. Hoe gaat het met de ramadan als je diabeet bent? Dat weet mevrouw Asrih. Renate van Iperen van kbo-pcob maakt ons attent op een nieuwe datingsite en Ellen raadt ons het museum Het Dolhuys in Haarlem aan, over de geschiedenis van de psychiatrie. De klassieker “Japie” wordt herhaald over de bijzondere band tussen mens en dier. Dit als voorproefje op onze locatie uitzending in Artis, die op 31 mei zal worden opgenomen en op 5 juni te beluisteren zal zijn.

Link naar de uitzending

“The whole world is my familie!” 

Veel mensen vrolijken op van lekker weer en prettige contacten in de buurt. Vandaar dat Peter van Maaren te gast hebben. Hij is iemand die heel goed mensen in de buurt met elkaar in contact kan brengen en ziet eigenlijk iedereen als familie.
Haidy Bijnaar houdt ook van contacten in de buurt. Zij heeft het buurvrouwennetwerk Gaasperdam opgezet opgezet in Zuid-Oost en het project Meer Maatjes. Collega Rennie uit Friesland is aan de telefoon om te vertellen hoe ze daar bezig zijn met zorg verlenen via een beeldscherm. Freek leest een mooi passend gedicht voor.

Link naar de uitzending

“I am Shima from Iran!” 

Traditiegetrouw is Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingcale Instituut aan de telefoon. De Internationale Dag van de verpleging is weer in aantocht! Kommer en Kwel brengt op 13 mei hun eerste cd uit. Robbert Recourt is van deze band en is daarnaast werkzaam voor de Sunshine Society, die optredens voor dementerenden verzorgen. Vanavond is journalist Frenk van der Linden in het Alzheimercafe Frankendael. Oprichtster Floortje van de Stichting Dance Connects maakt ons samen met deelneemster Pauline enthousiast voor moderne dans. Ze zijn genomineerd om Vereniging van het jaar te worden. Stemmen kan nog! Columnist Gerard ten Thije (83) uit Brabant leest een column voor waar hij tevreden over is.

Link naar de uitzending

“Veel mensen ademen te hoog.” 

Vandaag, 1 mei, heeft vaste columnist Hans Beerends een column gemaakt over het verband tussen de dag van de arbeid en het herdenken van 4 en 5 mei. Tine (92) heeft veel herinneringen aan de Tweede Wereld oorlog. Aan de telefoon vertelt zij hoe ze hierover voorlichting geeft op middelbare scholen. Synette Zaagsma is te gast omdat zij het belang van een goede ademhaling onder de aandacht wil brengen. Voor ademhalingstherapie van haar aan huis kunnen belangstellenden zich aanmelden via nummer 06 57180719, of mailen naar synette.zaagsma@hotmail.com. Op 7 mei is de voorstelling Eigenwijzen in de Meervaart, een theatrale zangvoorstelling gemaakt door vrouwen waarvan de oudste 85 is.

Link naar de uitzending

” Uiteindelijk moeten we zorgen dat we op de natuur blijven letten! ” 

Mocht je het om wat voor reden dan ook moeilijk vinden om met het openbaar vervoer te reizen, dan is een OV-coach misschien een idee? Trijntje Schouten geeft telefonisch uitleg. Voor Mimi van de rubriek “Not alone met een microfoon” is het helaas niet geschikt. Ze houdt te veel last van haar knieën om te reizen.
En wil je weten hoe het met de fitheid van je hersenen is gesteld en welke invloed bewegen daarop kan hebben? Dan kan je als 55-plusser de wetenschap een handje helpen. Onderzoeker Sara Galle en assistent Heleen Barendrecht zoeken voor hun onderzoek “Bewegen, niet vergeten” nog deelnemers. Opgeven kan via hun site of telefoonnummer 020-2084500. De steunkousreporter bezoekt een natuurbuurtmarkt in het groen en huisgitarist Jost Oosterbaan trakteert ons op een vers geschreven geveltuinen nummer!

Link naar de uitzending

“Een nieuwe is bij ons meteen welkom!” 

Hoe houden we een zo goed mogelijk energie niveau? Dat kan door bijvoorbeeld op Walking Football te gaan! Trainer van het team uit Zuid-Oost, Gilbert Williams is aan de telefoon. Ze zoeken nog leden en binnenkort gaat het Nederlands Walking Football team zelfs meedoen aan de WK in Bristol.
De steunkousreporter is op bezoek bij een Senioren Fit Club in West. Ook daar zijn nieuwe mensen welkom. Mirjam Teuns krijgt energie van aqua aerobic in de Health club van het Amstel Hotel en Antonia Blom is terug uit India. Haar hart klopt sneller van yoga. Ze geeft het aan senioren maar wil het ook graag bij mensen thuis uitproberen. Ze is te bereiken op nummer 0206228917.

Link naar de uitzending