“Slapen, slapen, slapen, slapen!” 

We zijn in alarmerende stemming na zoveel verontrustende informatie over misbruik de afgelopen week. Volgens de bijna 90-jarige Jo en de 96-jarige Suze is het van alle tijden maar werd er vroeger niet over gesproken. Het is winst dat het tegenwoordig wel gebeurt vinden zij. Sheila houdt van slapen en niet van het alarm van haar wekker. Buurvrouw Lot komt alarm slaan omdat ze is lastig gevallen…

Link naar de uitzending

“Waar ik een hartverzakking van krijg?” 

Voor het eerst in de geschiedenis is het hart van een varken in een mens getransplanteerd. Een goede aanleiding voor ons aandacht te besteden aan deze speciale dieren. We zijn op bezoek bij de familie Bofkont en proberen de kat Pip aan het schilderen te krijgen met het varken Pigcasso als inspiratiebron. Daarnaast horen we verhalen over hartverzakkingen en hoe we een ander een hart onder de riem kunnen steken.

Link naar de uitzending

“Ik zou willen dat alle mensen veilig mogen zijn!” 

Vandaag duiken we letterlijk en figuurlijk 2022 in! Anke heeft contact gezocht met ervaringsdeskundigene in koudwaterzwemmen; Susan Houbraken, die er ook ook een boek over schreef. Met haar tips in het achterhoofd nemen Lijn en Anke een frisse duik in de Amstel. Een boost voor de gezondheid! Verder dompelt Ada Biesheuvel ons onder in mooi verhaal over haar broer Cornelis, heeft Freek zijn dichtader laten klateren, luisteren we naar de bruisende klanken van de 101-jaar geworden oom Piet en heeft onze eigen huisgitarist Jost een spetterend lied op het nieuwe jaar geschreven.

Link naar de uitzending

“Je laat jezelf niet op de kop zitten, hou dat vol!” 

In deze laatste uitzending van 2021 steken we klanten van Buurtzorg een kersthart onder de riem steken. Team Amsterdam Oost verrast hen door ze in de vroege avond, voor de deur toe te zingen met een toepasselijk lied, ondertussen zwaaiend met lichtgevende sterretjes. Daarnaast worden de mensen door het team verwend met warme chocolademelk, en een kerstkaart met een persoonlijke boodschap. Radio Steunkous reist in een arrenslee mee met deze toer. Onderweg belt Ada Biesheuvel om een waargebeurd kerstverhaal voor te lezen. We wensen alle luisteraars warme feestdagen en op naar een zo gezond mogelijk nieuw jaar!

(Radio Steunkous is met kerstvakantie en terug op dinsdag 12 januari)

Link naar de uitzending

“Ze zijn er altijd geweest op momenten dat ik ze nodig heb gehad.” 

Met Opera Pietje geniet je! We zijn bij de Jordanese Piet op bezoek. De muziek van Abba is de rode draad in het leven van Anita die al meer dan 40 jaar fan is. Ada Biesheuvel leest een mooi verhaal voor over haar broer Cornelis en omdat de bijzondere Annie Beumers op 95-jarige leeftijd uit de tijd is gegleden herhalen we een reportage die we vorig jaar bij haar maakten.

Link naar de uitzending

“Toen kwam ik er dus achter dat ie niet bestond.” 

Elk feestje dat we kunnen vieren moeten we vieren vindt Radio Steunkous. In deze uitzending staat daarom het Sinterklaasfeest centraal. Bianca, Hannie en Thea delen Sinterklaasherinneringen. We horen gedichten van Hilje, Freek en Sinterklaas zelf. Huisgitarist Jost heeft een surprise ingezonden en we zijn op bezoek bij (Opera) Piet. Volgende week zullen we nog meer horen van deze Jordanese Opera specialist.

Link naar de uitzending

“Veel lachen, je kan ook niet de hele dag lopen jammeren.” 

Wil je weten waar de uitdrukking het op je heupen krijgen vandaan komt? Dan ben je in deze uitzending aan het juiste adres. Naar aanleiding van het botje dat in de heup van Louis van Gaal is gebroken, staat het heupgewricht centraal. Oud-verpleegkundige Riet heeft sinds kort twee nieuwe heupen en een nieuwe knie. Hannie Meijer houdt de moed erin na een heupoperatie. Verder bellen we mensen met een toepasselijke achternaam als het over fracturen gaat. Dat valt helaas niet echt in goede aarde. Gelukkig willen mensen op straat wel graag praten over vallen en opstaan. We beloven een link te sturen voor iedereen die de heupairbag niet kent. Sinterklaasboodschappen kunnen ingesproken worden op ons nummer;
0612564364!

Link naar de uitzending

“Ze heeft heel haar leven voor anderen gezorgd.” 

Radio Steunkous is te gast in Brugge. Collega verpleegkundige Marleen heeft heerlijk voor ons gekookt en vertelt ons over haar kippenvelmomenten in de zorg. Lut is net met pensioen. Ze heeft een eigen zorgbedrijf gehad in de wijk en bezocht gemiddeld wel 50 patiënten op een dag! Haar zieke tante die ze in huis had genomen niet meegerekend. Nancy vertelt hoe zij niet alleen graag mensen helpt, maar ook levens van dieren redt. Iedereen die meer wil horen over het zorghart van deze bijzondere en inspirerende Zuiderburen mag deze uitzending niet missen!

Link naar de uitzending

<

blockquote>

“Anna Karenina is een heldin van een boek van Tolstoj.” 

Liesbeth Ruth is dol op de liefdesroman Anna Karenina, en de romantische Wim Claus leest graag. Hij vertelt ons over zijn leven. Henny Heuff heeft een nieuw boek uitgebracht; “Bewegen als levensfilosofie.” Henny weet veel van de bewegingsleer Ismakogie, een goede aanleiding om de reportage van ons bezoekje aan Eleonora Trittenwein in Wenen te herhalen. Ze was de oudste specialiste op dit gebied. Jenny Dorothea Mumbua hield van de televisie en minder van boeken. Zij werd afgelopen week begraven. We staan stil bij haar bijzondere persoonlijkheid. We bellen na lange tijd weer met Ellen. Zij heeft toevalligerwijs net ook een Russische klassieker gelezen!

Link naar de uitzending

“Daar kan ik duidelijk in zijn; dat is een wereld zonder depressies!” 

Vandaag hebben we het over dromen en idealen. Voor Ada Biesheuvel is een wereld zonder depressies een ideale wereld. Voor Maarten Prins is muziek maken ideaal, vooral samen met zijn beste vriend. Hun muziek is te beluisteren via royalrooster.nl. Muziek helpt hem ook in moeilijke tijden. We beloven een link te sturen naar een de clip van het nummer quarantined.
Verder zijn we op bezoek bij Nora Kanteman activist, journalist en communist. Ze is al 55 jaar getrouwd met Max van den Berg die ze via de krant Waarheid heeft ontmoet. Nora vertelt over haar leven en schets hoe haar ideale samenleving eruit ziet.

Link naar de uitzending