“Veel lachen, je kan ook niet de hele dag lopen jammeren.” 

Wil je weten waar de uitdrukking het op je heupen krijgen vandaan komt? Dan ben je in deze uitzending aan het juiste adres. Naar aanleiding van het botje dat in de heup van Louis van Gaal is gebroken, staat het heupgewricht centraal. Oud-verpleegkundige Riet heeft sinds kort twee nieuwe heupen en een nieuwe knie. Hannie Meijer houdt de moed erin na een heupoperatie. Verder bellen we mensen met een toepasselijke achternaam als het over fracturen gaat. Dat valt helaas niet echt in goede aarde. Gelukkig willen mensen op straat wel graag praten over vallen en opstaan. We beloven een link te sturen voor iedereen die de heupairbag niet kent. Sinterklaasboodschappen kunnen ingesproken worden op ons nummer;
0612564364!

Link naar de uitzending

“Ze heeft heel haar leven voor anderen gezorgd.” 

Radio Steunkous is te gast in Brugge. Collega verpleegkundige Marleen heeft heerlijk voor ons gekookt en vertelt ons over haar kippenvelmomenten in de zorg. Lut is net met pensioen. Ze heeft een eigen zorgbedrijf gehad in de wijk en bezocht gemiddeld wel 50 patiënten op een dag! Haar zieke tante die ze in huis had genomen niet meegerekend. Nancy vertelt hoe zij niet alleen graag mensen helpt, maar ook levens van dieren redt. Iedereen die meer wil horen over het zorghart van deze bijzondere en inspirerende Zuiderburen mag deze uitzending niet missen!

Link naar de uitzending

<

blockquote>

“Anna Karenina is een heldin van een boek van Tolstoj.” 

Liesbeth Ruth is dol op de liefdesroman Anna Karenina, en de romantische Wim Claus leest graag. Hij vertelt ons over zijn leven. Henny Heuff heeft een nieuw boek uitgebracht; “Bewegen als levensfilosofie.” Henny weet veel van de bewegingsleer Ismakogie, een goede aanleiding om de reportage van ons bezoekje aan Eleonora Trittenwein in Wenen te herhalen. Ze was de oudste specialiste op dit gebied. Jenny Dorothea Mumbua hield van de televisie en minder van boeken. Zij werd afgelopen week begraven. We staan stil bij haar bijzondere persoonlijkheid. We bellen na lange tijd weer met Ellen. Zij heeft toevalligerwijs net ook een Russische klassieker gelezen!

Link naar de uitzending

“Daar kan ik duidelijk in zijn; dat is een wereld zonder depressies!” 

Vandaag hebben we het over dromen en idealen. Voor Ada Biesheuvel is een wereld zonder depressies een ideale wereld. Voor Maarten Prins is muziek maken ideaal, vooral samen met zijn beste vriend. Hun muziek is te beluisteren via royalrooster.nl. Muziek helpt hem ook in moeilijke tijden. We beloven een link te sturen naar een de clip van het nummer quarantined.
Verder zijn we op bezoek bij Nora Kanteman activist, journalist en communist. Ze is al 55 jaar getrouwd met Max van den Berg die ze via de krant Waarheid heeft ontmoet. Nora vertelt over haar leven en schets hoe haar ideale samenleving eruit ziet.

Link naar de uitzending

“Oh met kinderen is het ook zo leuk!” 

Koers houden is het motto van vandaag. Hoe doe je dat eigenlijk? Oud wielrenner Stan Jongen vertelt hoe hij het aanpakt nu zijn vrouw aan het dementeren is. Sybille en Chester Brands weten wat het is om uit koers te raken. Zij hebben veel steun aan elkaar. Humor is daarbij een belangrijk wapen. Huisdichter Freek heeft een mooi, passend zelfgemaakt gedicht geschreven en voor het laatst in deze borstkankermaand horen we Dieuwke. Zij is hersteld en weer volop in beweging.

Link naar de uitzending

“Tuurlijk is dat erg!” 

Vandaag vieren we een verlaat verjaarsfeestje van onze columnist Hans Beerends die 90 jaar is geworden. Thea (95) is voor de gelegenheid ook aangeschoven. Huisgitarist Jost Oosterbaan heeft een knop van de vroegere distributieradio bij zich. Wellicht krijgen luisteraars hier nog een aha-erlebnis van? Michel van Zeist heeft net een mooi boek geschreven over Hofgoochelaar Larette en vertelt hoe de radio een rol heeft gespeeld in zijn tragische dood. Verder vragen we ons af hoe mensen het vinden dat de kabel radio niet meer bestaat. Jentje de Peuter en haar buurvrouw vinden het in ieder geval niet fijn.
Dieuwke leest ons deze hele borstkankermaand voor uit eigen werk. Stadstoneel zoekt nog 75plus buurtbewoners die mee willen doen aan een leuk project waarbij je op een speelse manier verhalen aan elkaar leert vertellen. Start is woensdag 27 oktober om 13.00 in het Van Ostadetheater 233 in de Pijp. Natuurlijk blijven we op zoek naar levenswijze mensen die ons willen motiveren. Iemand in gedachten? Bel ons! 0612564364!

Link naar de uitzending

“Hoop dat je geniet van je pensioen en je vrijheid!” 

We zijn weer terug na ruim een maand van afwezigheid! We besteden uitgebreid aandacht aan het afscheid van wijkverpleegkundige Rinkje Sorgdrager, die in de zorg een enorme staat van dienst heeft opgebouwd. Zij is 24 september feestelijk uitgezwaaid en met een welverdiend pensioen gegaan. Verder is Ada Biesheuvel gelukkig weer van de partij. We horen hoeveel steun haar hond Bolle gebracht heeft. En omdat het de borstkankermaand is, leest ook Dieuwke ons voor uit eigen werk. Ze heeft haar ervaringen met deze ziekte gevoelig opgetekend.
Natuurlijk blijven we op zoek naar levenswijze mensen die ons willen motiveren. Iemand in gedachten? Bel Radio Steunkous 0612564364!

Link naar de uitzending

“Tot nu toe is het lekker weer!” 

In deze laatste uitzending van augustus staat ontspanning centraal. We doen verslag van een mindful bijeenkomst georganiseerd in de tuin van het Tropenmuseum. Verpleegkundige en mindful specialist Charlotte legt uit dat je net als je spieren, ook je geest kunt trainen. Zoals beloofd volgen we Christiaan Mensinga die in zijn rolstoel op weg is naar Brussel. Hij heeft inmiddels 111 kilometer afgelegd. Sponsoren kan nog steeds! Ada Biesheuvel leest een bijzonder waargebeurd verhaal voor. Freek van Mechelen trakteert ons nogmaals op zijn dichtkunst en we herhalen een herinnering van de 97-jarige Arlette Schellenbach die haar jeugd in Litouwen heeft doorgebracht. Een deel van de redactie gaat daar in september een vakantie bezoek brengen. Op 5 oktober zijn we terug. Tot dan en rustig blijven doorademen!

Link naar de uitzending

“Ik ben trots op waar ik vandaan kom!” 

Christiaan Mensinga rolt van Amsterdam naar Brussel. Afgelopen zaterdag is hij vanaf de Dam vertrokken en werd hij uitgezwaaid door vrienden en bekenden. Radio Steunkous volgt deze bijzondere man dankzij vriendin Anne Waiboer. Verder aandacht voor mindfulness. Wie hier meer over wil weten kan zich opgeven voor een workshop Mindfulness morgen van 14.00-15.00 in de tuin van het Tropenmuseum. Wel even bellen met ons nummer 0612564364. Verder kun je ook heel mindful bezighouden met spelletje!

Link naar de uitzending

“In het leven moet er af en toe vers hooi door het stro!” 

Alida Root-klok (95) kent veel spreekwoorden en gezegden uit haar hoofd of verzint ze zelf. Vandaag daarom extra aandacht voor leuke uitdrukkingen. We zijn op bezoek bij de levenswijze 98-jarige Piet Tjerks. En… we hebben weer een steunkous van de week! Oud-verpleegkundige Emmie is genomineerd door Buurzorg team de Pijp omdat zij al 25 jaar uitzonderlijk goed zorgt voor haar man Hans. We overhandigen Emmie bloemen en de Steunkous Award.

Link naar de uitzending