Dinsdag 22 augustus 2023

Twee maanden fietsten we met onze Rode Radiostudio door Nederland op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we nu zo goed mogelijk oud kunnen worden.We hebben heel wat ervaringsdeskundigen gesproken en konden daardoor een groot aantal conclusies trekken.
In de komende afleveringen kunt u luisteren naar mensen die concreet bezig zijn deze conclusies in praktijk te brengen. Zo weten we dat blijven bewegen belangrijk is bij het goed oud worden, maar hoe zorg je dat je het ook daadwerkelijk doet?

Dat weten ze in Ulft, waar dagelijks zo'n zeventig sporters tussen de 65 en 90 jaar bijeen komen om zich in het zweet te werken. Van krachttraining tot yoga, de verschillende sportoefeningen die zij doen maakt hen fitter, levert nieuwe vrienden op en geeft hen vele gezonde jaren cadeau! 

Herman Wielens uit Ulft is de club begonnen nadat hij een Amerikaanse bestseller las. Els Schopman e.schopman@buurtzorgnederland.com van Buurtzorg probeert deze zelfsturende clubs samen met Frank van de Leiden Academy overal in Nederland op de kaart te zetten www.vitality-club.nl . Iedereen die belangstelling heeft deel te nemen of een club wil helpen opzetten kan contact opnemen met Els!

boek 1135

En op 4 oktober wordt er na drie jaar weer de Nationale Rollatorloop in het Olympisch Stadion georganiseerd. Ook een manier om in beweging te blijven!