Noord Brabant

Brabant 1  Brabant 10

We overnachten bij Tiny van der Ven een gepensioneerde verpleegkundige met een enorm zorghart. Zij ziet niet op tegen het ouder worden omdat ze een groot voorbeeld heeft aan haar 108-jarige tante Dymphna die in een klooster in Lyon woont. Haar tante heeft een record op haar naam staan want ze is al 90 jaar ingetreden! Tiny skypt nog regelmatig met haar.

Brabant 9  Brabant 2 

Hoe is het om als non oud te worden? In Oirschot willen zuster Johanna en zuster Jozef ons daar wel meer over vertellen. En ze zijn enthousiast over onze camper!

Brabant 3

Brabant 7  Brabant 4

Na deze zusters bezoeken we spontaan Pieterbas Lalleman, een Buurtzorg collega en lector leiderschap bij het Lectoraat persoonsgerichtheid in een ouder wordende samenleving. We fietsen naar de Fontys hogeschool waar Pieter Bas net klaar is met een les zodat hij snel nog wat verstandigs in onze microfoon kan zeggen.

Barbant 11

We overnachten bij Janny en Maarten die al 50 jaar lid zijn van de plaatselijke harmonie, waar de leden ook al maar ouder worden en niet veel jonge mensen zich aanmelden.

Brabant

Met de klanken van de muziekvereniging nog in onze oren, sluiten we de week Brabant af in Lieshout, waar we een bezoek brengen aan een beweegtuin en vele positief ingestelde ouderen kunnen spreken.

Check: facebook

Opnieuw horen we dat samen dingen ondernemen en in beweging blijven helpt bij het prettig oud worden. Kijk naar wat er mogelijk is en niet wat niet meer mogelijk is. In een tehuis oud worden kan ook fijn zijn. Niet te veel zorgen maken over de toekomst want elke tijd vindt zijn eigen oplossingen.
Een algemeen recept voor een fijne oude dag is niet te geven, maar in Brabant gaan ze voor kei gezellig en wemelt het van symphatieke initiatieven en inzet van vrijwilligers die echt hun best doen het zo prettig mogelijk te maken.