Utrecht

We komen de provincie binnen bij Wijk bij Duurstede. Daar worden we gespot door de man van regio coach Margreet en krijgen we een heerlijke pasta maaltijd aangeboden!

 Utrecht Margreet

We logeren in Cothen, een dorpje met een grote molen. De collega's van Buurtzorg Cothen leveren met de regelmaat van de klok zorg in kastelen en landhuizen. Ze brengen ons in contact met de 86-jarige Bep die aan een eenvoudig pleintje dichtbij het centrum woont.

Utrecht Bep  Utrecht Corry en Arnout

De Rotterdamse scootmobielfan Joyce en het echtpaar Arnout en Corry willen ook best met ons spreken over hoe zij het ouder worden ervaren.

Na Cothen rijden we door naar Huizen waar we mee mogen naar een leuk koor van oudere dames.

Utrecht koor  Utrecht Tom + bingo dames

We bezoeken de Brassehoeve, een wijkcentrum voor 55-plussers en maken kennis met diverse mensen waaronder de vrolijke 84-jarige fietser Ton en de dames van de Bingo club.

Daarna mogen we op de koffie bij de actieve 76-jarige Hans die zich nog op allerlei fronten inzet in Huizen en zijn licht graag wil laten schijnen op hoe het beste om te gaan met de oude dag.

Utrecht Hans  Utrecht Pauline

Voordat we Huizen verlaten worden we getipt om sportschoolhoudster Pauline te spreken omdat zij zich verdiept heeft in levensbestendig bewegen.

Na alle gesprekken en ontmoetingen rijden we naar het huis van Jos de Blok waar hij in zijn tuin onze Lentetour ten einde verklaard!

Utrecht Jos